Forældelse i praksis

Pris

Papirbog
700,00 kr
Medlemspris
560,00 kr
Udgave 1, 2008 | ISBN 9788757417579
347 sider | Softcover
  • OM BOGEN

Forældelse af fordringer er et emne, der har betydning for stort set alle juridiske discipliner. Alle steder, hvor der er fordringer, skal man både som rådgiver, som kreditor og som øvrig involveret part kunne vurdere, om fordringen er forældet, og man skal kunne finde ud af, hvordan man afbryder forældelsen.

Selvom forældelse således er et område, der for mange er nødvendig viden, støder de fleste kun sjældent på det. Forældelse i Praksis - generel del, er en lettilgængelig, praktisk håndbog for begyndere inden for emnet forældelse. Bogen gennemgår pædagogisk og enkelt de grundlæggende regler i den nye forældelseslov, der trådte i kraft den 1. januar 2008 og som gælder for langt de fleste fordringer.

Bogen indeholder en række eksempler og oversigtsfigurer samt anvisninger på, hvorledes man i praksis skal takle de forskellige aspekter af en fordrings forældelse. Bogen henvender sig til alle medarbejdere, der kommer i berøring med fordringer, herunder rådgivere (advokater, revisorer,

inkassobureauer mv.), offentlige myndigheder (styrelser, råd, nævn mv.), forsikringsselskaber, banker, administratorer, finansieringsselskaber samt små og store virksomheder.

Forfatteren, Brian Nygaard Oswald, er advokat og underviser en lang række steder i sine to specialer: forældelse og inkasso. Han skriver derudover hyppigt artikler og indlæg inden for disse emner.

Forfatteren forventer senere at udgive bogen Forældelse i praksis - Speciel del, med Lars Lindencrone Petersen. Denne bog vil gennemgå forældelsesreglerne på særlige områder såsom sociale fordringer, fordringer indenfor lejeret, erstatnings- og forsikringsret, entrepriseret mv.

Læs mere