I retssystemet er det anerkendt, at enhver har en ret til en beskyttelse af sit privatliv og at enhver har en personlighed, der bør værnes imod misbrug.
Den moderne teknologi sætter denne fundamentale retsopfattelse under et betydeligt pres samtidig med, at den almindelige samfundsmæssige opfattelse af de retlige grænser for privathed og personlighed er under forandring.
Under dette perspektiv sættes der i bogen særligt fokus på IT teknologien, herunder internettet, og på bioteknologien. Blandt bogens emner er sociale medier, mobil kommunikation, terrorbekæmpelse, dna-profilering, genetiske oplysninger, tv-overvågning m.v. Disse og andre emner tematiseres i kapitler om:
- den retlige ramme
- privathed
- det åbne menneske
- det offentliggjorte menneske
- det mobile menneske
- det sporbare menneske
- det biologiske menneske
- det overvågelige menneske
- det private menneske under teknologiens pres
Bogens forfattere er ansat ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet.
...
Pris 500,00 kr.
Medlemspris 400,00 kr.
|
Med EU-persondataretsforordningen er der sket væsentlige ændringer i den persondataretlige regulering, som ikke blot har praktisk, men tillige principiel betydning. Meget af det, som med persondataloven gælder i dag, vil fortsætte, men i en ny indpakning, samtidig med at egentlige nye tiltag ser dagens lys. Dette bliver en del af dansk ret, når forordningen får virkninger 25. maj 2018.
Denne begivenhed gør det nærliggende at overveje de grundlæggende retlige figurer, der understøtter databeskyttelsen og som har betydning for den interesseafvejning, som reguleringen hviler på. Et centralt spørgsmål er på hvilken måde relationerne mellem de registrerede og de dataansvarlige samt databehandlerne kan normeres således, at der en tilfredsstillende databeskyttelse og samtidig en realistisk mulighed for at anvende personoplysninger. Dette spørgsmål kræver konstant nye svar. Bogen indeholder overvejelser og refleksioner vedrørende en række af persondatarettens grundspørgsmål.
Om Forfatteren:
Peter Blume er professor ved Det Juridisk Fakultet, Københavns Universitet, hvor han forsker og underviser i persondataret. Forfatter til mange persondataretlige artikler og bøger.
...
Pris 400,00 kr.
Medlemspris 320,00 kr.
|
Teleretten er et retsområde i hastig udvikling, navnlig som følge af den teknologiske udvikling, der bl.a. betyder konstant udvikling af nye former for telenetværk, teletjenester og teleterminaler. På trods heraf er den juridiske litteratur om teleretlige emner uhyre sparsom.
Bogen giver på den baggrund en samlet fremstilling af de regler, der regulerer telemarkedet i Danmark. Disse regler omfatter en betydelig mængde love, bekendtgørelser og andre retskilder, der desuden i betydeligt omfang har EU-retlig baggrund, idet EU – i bestræbelsen på at skabe et indre marked for teletjenester – gennem de sidste ca. 25 år har sat sig tungt på telepolitikken og -reguleringen i EU. Fremstillingen inddrager således også de underliggende EU-regler på området.
”Teleretten” henvender sig primært til advokater, dommere og jurister i televirksomheder og relevante offentlige myndigheder, organisationer mv., der beskæftiger sig med teleretlige problemstillinger. Bogens sprog, struktur og systematiske opbygning gør den desuden velegnet som lærebog i teleretlige kurser på relevante videregående uddannelser, herunder jurauddannelserne.
...
Pris 800,00 kr.
Medlemspris 640,00 kr.
|