Dansk Fondsledelse

Pris

Papirbog
275,00 kr
Medlemspris
220,00 kr
af Anker Brink Lund (red.)
Udgave 1, 2013 | ISBN 9788762904163
110 sider | Softcover
  • OM BOGEN

Danske fonde og fondslignende foreninger administrerer meget store kapitaler. Alene i form af donationer til almennyttige og almenvelgørende formål gives bidrag i størrelsesordenen 6 - 8 milliarder kroner årligt. Desuden er mange af vore største virksomheder - både målt i omsætning og antal beskæftigede - fondsejede. Derved øver denne organisationsform betydelig indflydelse på danskernes gøren og laden, til hverdag og fest.

Ikke desto mindre er ledelse af fonde et ganske underbelyst fænomen. Blandt andet fordi de, der har erfaringer med fondsledelse gennem bestyrelsesarbejde og administration, er meget tilbageholdende med at udtale sig offentligt. Til gengæld udtaler andre sig skråsikkert og fordomsfrit om fænomenet, bl.a. journalister og folkevalgte, selv om de som regel ved alt for lidt om emnet.

I denne bog lægger de fire forfattere op til konstruktiv debat om fonde og deres ledelsesmæssige udfordringer i dagens Danmark. Der opfordres bl.a. til større åbenhed og dialog, så både de positive og negative sider ved fondslivet får den bevågenhed i offentligheden, som sektorens samfundsmæssige betydning begrunder.

Læs mere