Dansk arbejdsret

Pris

E-bog Papirbog
774,00 kr 860,00 kr
Medlemspris Medlemspris
619,20 kr 688,00 kr
Jurabibliotek.dk
Udgave 4, 2020 | ISBN 9788757443240
541 sider | Softcover
  • OM BOGEN

Hermed foreligger 4. reviderede udgave af Dansk arbejdsret. Bogen giver en systematisk fremstilling af dansk arbejdsret i lyset af den EU-retlige og folkeretlige, især EMRK-retlige udvikling.

Siden udgivelsen af 3.- udgaven af bogen i 2016 er LO og FTF nedlagt ved udgangen af 2018 og FH oprettet fra 1. januar 2019. Der er sket ændringer i funktionærloven, ferieloven og arbejdsmiljøloven og vedtaget nye EU-direktiver om gennemsigtige og forudsigelige arbejdsvilkår og om balancen mellem familieliv og arbejdsliv. Der er desuden afsagt nye domme, både af danske domstole og af EU-Domstolen.

Bogen giver en opdateret fremstilling af gældende dansk arbejdsret baseret på en integreret anvendelse af danske, EU-retlige og folkeretlige, især EMRK-retlige retskilder. Samspillet og modspillet mellem den traditionelle danske aftalemodel og den integrerede europæiske model, der er ved at blive udviklet i forbindelse med EU-rettens og EMRK-rettens integration i dansk ret, belyses løbende gennem bogen.

Bogen retter sig mod praktikere, forskere og studerende, der har behov for en grundlæggende indsigt i det arbejdsretlige system.

Om forfatteren:

Ruth Nielsen, cand.jur.,dr.jur. er professor i erhvervsret ved Juridisk Institut på Copenhagen Business School.

Se flere titler inden for Arbejdsret

Læs mere