Børsstrafferet

Pris

E-bog Papirbog
675,00 kr 750,00 kr
Medlemspris Medlemspris
540,00 kr 600,00 kr
Jurabibliotek.dk
Udgave 2, 2017 | ISBN 9788757436044
478 sider | Softcover
  • OM BOGEN

Der har de senere år været betydelig mediefokus og politisk bevågenhed omkring kriminalitet begået i forbindelse med børsforhold, og der har ved retterne været behandlet en række sager på området med forskellige resultater. I denne bog gives et overblik over juraen på dette komplicerede, særegne og hastigt udviklede område, der er baseret på den nye markedsmisbrugsforordning, der trådte i kraft juli 2016. 

Reglerne om børskriminalitet er beskrevet ud fra en gennemgang af de almindelige betingelser for at kunne straffe en lovovertrædelse med en opdeling i en almindelig del og en speciel del. Bogen beskriver endvidere de forskellige aktørers rolle i bekæmpelsen af børskriminalitet, efterforskningen af sagerne og eventuelle sanktioner. 

Bogen kan anvendes som håndbog om de forskellige aspekter i forløbet af behandlingen af straffesager om bl.a. markedsmanipulation og insiderhandel. 

Bogen vil være anvendelig i undervisningsforløb om emnet. Det er endvidere håbet, at bogen er anvendelig for praktikere inden for den finansielle sektor og af journalister, advokater, dommere og andre interesserede med tilknytning til behandling af

straffesager inden for dette område. 

Forfatteren er advokat med speciale i erhvervsstrafferet og tidligere vicestatsadvokat hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet

 

Læs mere