Aktørnetværksteori

Pris

E-bog Papirbog
230,00 kr 260,00 kr
Medlemspris Medlemspris
184,00 kr 208,00 kr
I praksis
Udgave 1, 2021 | ISBN 9788757446739
207 sider | Softcover
  • OM BOGEN

Denne nye introduktion til aktørnetværksteori (ANT) er en guide til alle, der ønsker at bruge ANT i forskning og undervisning. En række ANT-forskere præsenterer med udgangspunkt i teori og egen analytisk praksis forskellige begreber og metoder, som kan inspirere læseren til selv at komme i gang med at bruge ANT.

ANTs begrebsverden er mangfoldig og teorien opfordrer brugeren af den til opfindsom leg med metoder og beskrivelser. Teorien har fundet vej ind i mange forskellige forskningstraditioner og uddannelser indenfor teknologi, innovation, design, samfundsforhold og sundhedsarbejde. Bogen er den første danske lærebog om ANT som teori og metode.   

Irina Papazu har en ph.d. i statskundskab og er lektor på Institut for Business IT ved IT-Universitetet i København. Hendes forskning fokuserer dels på demokratisk deltagelse i håndteringen af klimakrisen, dels på hvordan digitaliseringen forandrer stat og samfund.

Brit Ross Winthereik er professor i Science and Technology Studies og Etnografi på Institut for Business IT ved IT-Universitetet i København. Hendes forskning omhandler  infrastrukturers rolle i samfundet med fokus på den offentlige sektor og på de forandringsprocesser som indførslen af IT medfører organisatorisk, politisk og socialt.  

 

 

Læs mere