Aktindsigt

Pris

Papirbog
448,00 kr
Medlemspris
358,40 kr
Udgave 1, 2002 | ISBN 9788772410784
220 sider | Softcover
  • OM BOGEN

Tusindvis af danskere kommer dagligt i kontakt med det offentlige, f.eks. med socialsektoren og sundhedsvæsenet; de har ofte behov for at kunne følge med i deres egen sag: de får behov for aktindsigt.

For professionelle informationssøgende som f.eks. journalister, er kendskab til reglerne om indsigt et centralt værktøj, ligesom advokater, revisorer og andre rådgivere må være fortrolige med disse regler for at kunne betjene deres klienter. Området er imidlertid vanskeligt at gennemskue, da det kan være svært at finde frem til, hvilke regler, der gælder på de enkelte områder.

Denne håndbog, der er skrevet af medarbejdere ved Ombudsmandens kontor, gør rede for mulighederne for indsigt i forvaltningens sagsbehandling, patientjournaler, Folketingets virksomhed (herunder udvalgenes) og domstolenes arbejde. Derudover indeholder bogen de væsentligste regler om aktindsigt, bl.a. forvaltnings-, offentligheds- og personoplysningslovene, loven om patienters retsstilling samt loven om aktindsigt i personoplysninger.

Læs mere